Вести Македонија Ударни вести

Спасителна акција кај кањонот Матка – драма со среќен крај

  Во доцните попладневни часови беше реализира успешна координирана спасителна акција на институциите од системот за управување со кризи кај кањонот Матка во содејство на специјалците од МВР, пожарникарите од Скопската бригада и Брзата медицинска помош во координација на Центрот за управување со кризи (ЦУК). Возрасен маж околу 50-ина години, во доцните попладневни часови, паднал […]