Алтернатива Настани

Филмски фестивал во МСУ: Генерација Буњуел, Лорка, Дали

  ФФФ@МСУ во рамките на Придружната програма на 12. Филозофски филмски фестивал, Музеј на современата уметност Скопје, 14 мај, со почеток од 12.00. ГЕНЕРАЦИЈА: БУЊУЕЛ, ЛОРКА, ДАЛИ (Generación: Buñuel, Lorca, Dalí, 2018), реж. Хавиер Еспада / Javier Espada и Алберт Монтон / Albert Montón (ES/MX), 75’ Вовед со проф. д-р Иван Џепароски Бесплатна проекција, ограничен […]