Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

“Жени во занаетчиство” – Изложба по повод Деновите на занаетчиството

  По повод Деновите на занаетчиство денеска во Кабинетот на претседателот Стево Пендаровски ќе биде отворена изложбата „Жени во занаетчиство“, чијшто покровител е сопругата на шефот на државата Елизабета Ѓоргиевска. Изложбата ќе се отвори во 16:30 часот. На отворањето свои обраќања ќе имаат сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, министерката за култура, Бисера Костадиновска Стојчевска, амбасадорката […]