Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Руската православна црква го поздрави признавањето на афтокефалноста на МПЦ-ОА од страна на СПЦ

  Признавањето на автокефалноста на црквата во Северна Македонија од страна на Српската православна црква е радосен настан, за кој…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

СПЦ ја признава автокефалноста на МПЦ-ОА

  Српската православна црква го признава и прифаќа барањето за автокефалност на Македонската православна црква – Охридска архиепископија (МПЦ-ОА), објави…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Соопштение на СПЦ за одобрувањето на канонското единство со МПЦ-ОА

  СПЦ излезе со официјално соопштение за одобрувањето на канонското единство со МПЦ-ОА. Ви го пренесуваме во целост. „Добивајќи го…

Повеќе