Алтернатива Вести Македонија Настани

“ЗЕМЈА” – Изложба на Бојана Артиновска Трпческа

  Истражувјќи какво влијание има бојата во просторот, според кинеската практика Фенг шуи, секој од основните елементи има особено влијание и моќ да го лекува протокот на енергија во просторот, во зависност од страната на светот на која е поставен.     Уметницата Бојана Артиновска Трпческа верува дека уметноста може да лекува. Не само авторот кој […]