Вести Македонија Ударни вести

Обезбеден неповратен грант од 3 милиони евра за модернизација на училишни спортски сали

  Северна Македонија добива неповратен грант во висина од 3 милиони евра кои ќе бидат инвестирани за реконструкција на 30 постоечки училишни спортски сали во основни и средни училишта и за набавка на нова спортска опрема за вкупно 50 спортски сали во склоп на основни училишта. Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска потпиша […]