Алтернатива Настани

Балетска претстава “ЖИЗЕЛ” во Национална опера и балет

  50 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ Адолф Адам, ЖИЗЕЛ, (балетска претстава), 21.5.2022 – 20:00   Диригент: Давид Мукериjа (Грузија) Кореограф: Жан Корали, Жил Перо, Мариус Петипа, Леонид Лавровски Адаптација: Ирена Пасариќ (Хрватска) Сценограф: Александар Ношпал и Михајло Стојановски Костимограф: Александар Ношпал Асистент костимограф: Ангела Богеска Концерт мајстор: Климент Тодороски Светло дизајн: Милчо Александров Репетитори: Елeонора Михајловна […]