Алтернатива Настани

Прво па женско 10 со фокус на жени кантавторки

  На 31-ви Август, по повод јубилејното издание на фестивалот Прво па женско, во МКЦ ќе се одржи концерт во чиј фокус се жени кантавторки Јоана Ристеска, Марија Каева, Сара Ренар и Теа Шалдева/Galatheia. Јоана Ристеска е соло-артистка и инструменталистка од Скопје. Изведува и компонира музика за акустична и електрична гитара и со аналогни техники ја […]

Алтернатива Настани

10 години Прво па женско: “Години будни”

  Под слоганот „Години будни“ оваa година ги одбележуваме нашите долгогодишни соработки и остваруваме нови вмрежувања. Тоа е суштинската практика и значење на ПРВО ПА ЖЕНСКО, зашто само на тој начин заеднички дејствуваме за градење на заедници кои придвижуваат.   Слоганот на ППЖ оваа година освен што го отсликува нашето десетгодишно активно дејствување во културата […]