Вести Македонија Ударни вести

Арсовска – Алтај: Потпишан договор за соработка меѓу Скопје и Конја – Турција

  Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска при посета во Република Турција, оствари средба со градоначалникот на Градот Конја, г-н Угур Ибрахим Алтај, кој воедно е и претседател на Светската унија на турски општини.   Во рамки на работната средба градоначалниците потпишаа значаен меморандум за соработка помеѓу Градот Скопје и Градот Конја.       […]