Вести Македонија Ударни вести

Ковачевски – Бјерде: Фокус на инвестиции во земјоделство и енергетика за забрзан економски раст

  Премиерот Димитар Ковачевски, одржа средба со потпретседателката на Светска Банка за Европа и Централна Азија, Ана Бјерде пред почетокот на меѓународната конференција „Економски финансиски форум“, организирана од Министерството за финансии, на тема: „Одржување на растот во време на неизвесност и потоа“.     На средбата во фокус на дискусијата беа енергетиката и земјоделството како […]