Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Мукаетов: Моќна и обединета бизнис-заедница значи силна економија

  Генералниот директор на „Алкалоид“, Живко Мукаетов, панелист на Втората годишна меѓународна конференција на Министерството за финансии „Скопски економски и финансиски форум – СЕФФ“     „Ако 20% од луѓето го напуштиле регионот, тоа значи барем 20% помалку таленти и вештини, 20% помалку креативен потенцијал, а на крајот на денот и 20% помалку традиционални потрошувачи“, […]