Алтернатива Настани

Фестивал на кинематографиите на земјите на ЈИЕ: “Париз – Берлин – Вашингтон 2022”

  Oд 1-ви до 6 јуни, како онлајн издание, дванеесетто по ред, ќе се одржува Фестивалот на кинематографиите на земјите на Југоисточна Европа: “Париз – Берлин – Вашингтон 2022”. Фестивалот, традиционално, како и секоја година, ги презентира најдобрите остварувања од регионот, Европа и САД. Во селекцијата се избрани и македонските  филмови „Стела“ од Стојан Вијучиќ […]