Алтернатива Настани

„Допирот има меморија“ – Изложба наменета за лица со оштетен вид во МКЦ

  Уникатен спој на сликарството и на македонската поезија носи изложбата „Допирот има меморија“, која ќе биде отворена во вторник, 7 јуни 2022 во Младинскиот културен центар (МКЦ), а преку која уметницата Ѓоргина Спасевска ќе им овозможи на лицата со оштетен вид да ја искусат ликовната уметност на едно сосема поинакво ниво.  На изложбата ќе бидат […]