Вести Македонија Ударни вести

Седми јуни, Светски ден за безбедност на храната

  Безбедноста на храната спасува животи. Тоа не е само клучна компонента за сигурноста на храната, туку исто така игра витална улога во намалувањето на болестите што се пренесуваат преку храна. Секоја година, 600 милиони луѓе се разболуваат како резултат на околу 20  различни видови на болести предизвикани од храна. Товарот на таквата болест најмногу […]