Спорт Ударни вести

Андреас Трајковски од АК “Работнички” го собори македонскиот рекорд на 100 метри

  Во саботата, на 11 јуни, Андреас Трајковски, член на АК Работнички го собори Македонскиот рекорд на 100 метри.     На атлетски митинг одржан во Копенхаген, Андреас учествуваше во трката на 100 метри со што оствари резултат од 10 секунди и 50 стотинки, што претставува нов Македонски рекорд во оваа дисциплина. (Досегашниот рекорд на […]