Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар: Јавен повик за лични асистенти на учениците со посебни образовни потреби

  Општина Центар го распиша Јавниот повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби кои имаат потреба од помош и придружба во текот на наставата во второто полугодие, од учебната 2023/2024 година. Заинтересираните кандидати треба да ги исполнуваат следните услови: -минимум завршено средно образование; […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар: Јавен повик за лични асистенти на учениците со посебни потреби

  Општина Центар распиша Јавен повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени во образовниот процес во основните училишта на територија на Општина Центар – Скопје, во учебната 2022/2023 година. Имено, повторниот Јавен повик се распишува заради недоволно пријавени кандидати за лични асистенти […]

Вести Македонија Ударни вести

Во Општина Центар и во летниот распуст лични асистенти ќе посетуваат ученици со попреченост во развојот

  Општина Центар за првпат и за време на летниот распуст обезбедува лични асистенти во домашни услови кои ќе им помагаат на учениците со попреченост во развојот. Воедно Општина Центар е првата општина во државата која им дава поддршка од овој тип на учениците со пречки во развојот кои ги посетуваат основните училишта во Центар. […]