Алтернатива Настани

Промоција на алманах “ЉУБОВ ЗА СИТЕ“ – Мациев Андријанa

  На 22 јуни, во 19,30 часот, во Галерија на Факултет за ликовни уметности-Скопје /Педагошки смер/, ќе се одржи голема изложба на ликовни дела на Адријана Мациев, нашата вонвременска уметница. Сега нашиот Ангел Небесен, која одлета во Боженствената димезија. Сите напишани стихови за Андријана, по повод нејзиното заминување, една прекрасна жена, писател, поетеса Гордана Такец […]