Вести Македонија Ударни вести

Собрани над 720.000 евра од продажба на ќеси – средствата ќе одат за селекција на отпад

  Од продажбата на биоразградливи ќеси за само четири месеци се собрани над 44,7 милиони денари или над 720.000 евра, информираат за Мета.мк од Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖССП). Станува збор за периодот од 1 декември лани до крајот на март 2022 година, при што пресметките и уплатите на трговците од продажбата […]