Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Истрага против десет лица по вчерашната акција „Чибук“

  Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција постапувајќи по кривичната пријава поднесена денес…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Сузбиена организирана криминална група од Грчец – недозволена трговија со дрога и убиства

  Бирото за јавна безбедност при Министерството за внатрешни работи и АНБ, под раководство на Основното јавно обвинителство за организиран…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Во Тетово и Охрид пронајдени 99 женски лица кои престојувале спротивно на целта, дрога и пиштол

  На 04/05.01.2024 година, Националната единица за сузбивање на криумчарење мигранти и трговија со луѓе при Сектор за криминалистички истраги…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

„Петарди НЕ, безбедност пред се“ – превентивни активности на МВР

  Вчера на подрачјата на сите сектори за внатрешни работи беа реализирани низа превентивни активности првенствено фокусирани на учениците, со…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Голема акција на Град Скопје – ќе се засадуваат нови дрвја на над 100 локации во градот

  Градоначалничката Данела Арсовска најави голема акција за уредување на градското зеленило во која ќе се засадуваат нови дрвја на…

Read More