Вести Македонија Ударни вести

ЕБОР и ЕУ ја поддржуваат зелената транзиција кон соларна енергија во Северна Македонија

ЕУР 25 милиони кредит на ЕБОР за изградба на две големи фотоволтаични централи Затворените експлоатирани рудниците со јаглен ќе го декарбонизираат енергетскиот сектор во Северна Македонија Земјата планира да генерира 38 отсто од електричната енергија од обновливите извори на енергија до 2030 година   Македонските капацитети за декарбонизација прават голем исчекор. ЕБОР одобри ЕУР 25 милиони на […]