Вести Македонија Ударни вести

ЕБОР и ЕУ ќе го финансираат патот од Скопје до Косовската граница

  ЕБОР ќе обезбеди ЕУР 167,6 милиони кредит за 10 км автопат од Скопје до надвозникот кај Блаце ЕУ ќе додели ЕУР 29,6 милиони преку Инвестициска Програма за Западен Балкан Новиот автопат ќе ја поттикне трговијата и поврзаноста на регионот   Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и Европската Унија (ЕУ) финансираат нов дел од автопатот во Северна Македонија, од главниот […]