Алтернатива Настани

Интернационален театарски фестивал “Актер на Европа 2022” во Преспа

  Интернационалниот театарски фестивал – Актерот на Европа, кој што беше основан во 2003 година, кога Европскиот парламент го прогласи Препанското езеро за Меѓуграничен европски парк, меѓу Македонија, Грција и Албанија, оваа година ќе го прослави својот дваесетгодишен јубилеј, на 6 јули 2022, среда, пред „Сарајот“ во Ресен со почеток во 21 часот. Фестивалот ќе […]