Вести Македонија

Излезноста до 15 часот изнесува 28.89 отсто

Претседателот на Државната изборна комисија Оливер Дерковски на прес конференција информира дека излезноста до 15 часот во првиот круг на претседателски избори изнесува 28.89 отсто. – Од обработените 77,51 отсто од избирачките места, гласале 396.252 или 28,89 отсто. Во Аеродром до 15 часот излегле 35,45 отсто, во Арачиново 14,75 отсто, Берово 34,75 отсто, Битола 32,81 […]