Вести Македонија Ударни вести

МВР категорично ги отфрла невистините пласирани од ВМРО-ДПМНЕ и Чулев

  Министерството за внатрешни работи категорично ги отфрла сите невистини пласирани на денешната прес конференција на ВМРО ДПМНЕ од страна на Наќе Чулев и го повикува да го покаже архивското бројче од актот со кој тврдат дека го пријавиле протестот, со наводно однапред позната маршрута на движење и точки на застанување. Таква пријава во МВР […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Чулев побара оставка од Спасовски заради сторено кривично дело несовесно вршење на служба

  Поранешниот технички министер Наќе Чулев побара оставка од министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за инцидентите кои се случија за време на протестите и укажа на серија пропусти, кои според него треба да резултираат со оставка.  Министерот Спасовски е должен секогаш кога има протест да организира освен одржување на јавниот ред и мир и заштита […]