Вести Македонија Ударни вести

Обележјата на македонските пари изложени во Музејот на Народната банка

  Златната маска од Горна Порта и златните обетки со гулабици од Охридско, мермерното торзо на божицата Изида, тетовската Менада, монетите на Јустин II и многу други артефакти и нивни прикази, од денес, па во следните шест месеци, ќе ја раскажуваат приказната за македонските банкноти во новоотворената привремена музејска поставка во Музејот на Народната банка. […]