Алтернатива Настани

Биљана Драгичевиќ-Пројковска и Исмет Аземи – АКТЕРИ НА “ЕВРОПА 2022”

  Со свечена церемонија на доделување на наградите, синоќа во Ресен, во атрактивниот амбиент во Сарајот, заврши јубилејното, 20-то издание, на Интернационалниот театарски фестивал “Актерот на Европа – 2022”.     Како што е познато, овој фестивал започна летото 2003 година, кога Европскиот парламент го прогласи Препанското езеро за Меѓуграничен европски парк, меѓу Македонија, Грција […]