Вести Македонија Став Ударни вести

Не смее да се повтори грешката со платените кампањи во приватни медиуми

  Деновиве во собранието циркулира проблематичен предлог за измена на медиумските закони преку кој се брише активната забрана за владино рекламирање во приватните медиуми и истовремено се предвидуваат огромни суми за радиодифузерите од буџетот на граѓаните и тоа не само на централно, туку и на локално ниво.  За разлика од владејачките политички партии, ставот на […]