Алтернатива Музика и Филм Настани

Роџер Ино и Македонска филхармонија под диригентска палка на Џијан Емин

  СЕДЕФ, Роџер Ино и Македонска филхармонија! 23 февруари   Диригент: Џијан Емин Солист/композитор : Роџер Ино (Англија)   Програма: авторска музика на Роџер Ино – орк. Џијан Емин   Роџер Ино е британски музичар и композитор чиј стил тешко може да се категоризира. Критичарите велат дека неговиот естетски код не може лесно да се стави […]

Алтернатива Настани

Концерт на Франческо Тристано и Џијан Емин

  Концертот на познатиот пијанист, продуцент и композитор Франческо Тристано, ќе се одржи во салата на Македонската Филхармонија на 23 јули, заедно со младите талентирани музичари од оркестарот на Фејмс иниститутот, под диригентската палка на Маестро Емин Џијан. Билетите за овој концерт можат да се купат преку mk.tickets по цена од 300 денари и специјална […]