Вести Македонија Ударни вести

Денеска почнува исплатата на јулските пензии

  Министерството за труд и социјална политика известува дека на денес, 27 јули започнува етапната исплата на јулските пензии, кои продолжуваат да се исплатуваат предвремено.     Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во четири групи, според висината на пензијата: За пензии со […]

Вести Македонија Ударни вести

Исплатата на јулските пензии ќе започне од 27 јули

  Владата ја усвои и Информацијата за исплата на пензии за месец јули 2022 година, со задолжување на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26 јули, а деловните банки од 27.07.2022 година да обезбедат пензионерите да може да располагаат со јунските пензии преку мрежата […]