Вести Македонија Став Топ теми Ударни вести

Инсистираме на темелна истрага и одговорност за прекршувањата на правата на пациентите

  Реакција на ИРЛ, Хелсиншкиот комитет за човекови права и Македонското здружение на млади правници Министерството за здравство и останатите државни органи кои учествуваа на вчерашната прес конференција, уште еднаш демонстрираа како институциите со содржината и особено начинот на изразување сами ја зголемуваат општата недоверба на граѓаните во институциите. Ова доаѓа во моменти кога треба […]