Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Маричиќ: Правото на ЕУ преведено на македонски јазик официјално во Службениот весник на Унијата

  Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ денес потпиша рамковна спогодба за превод на европското законодавство на македонски јазик со седум економски оператори.       “Денешното официјализирање на соработката со економските оператори, во еден од клучните делови за нашата успешна евроинтеграција на земјата, а тоа е преводот на правните акти на Европската […]