Вести Македонија

Пуштена во употреба пречистителната станица во Кадино

  Пуштена е во употреба пречистителната станица во населеното место Кадино припадна површина 3 која е со капацитет за 1250 еквивалент жители и ќе ги зафати отпадните води од фекалната канализација која е во должина од 3700 метри. Со изградбата на пречистителната станица ќе се овозможи да се зафатат отпадните води од над 300 домаќинства […]