Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Светски ден на хепатитис: „Јас не можам да чекам“

  „Јас не можам да чекам“ е мотото под кое оваа година се одбележува 28 Јули, Светскиот ден на хепатитис, со цел да се нагласи потребата од засилување на борбата против вирусниот хепатитис и важноста од навремено тестирање и лекување, бидејќи тој е најголем ризик фактор за појава на карцином на црниот дроб.     […]