Вести Македонија Став Ударни вести

ВМРО-НП: На Илинден да бидат изоставени политичките говори во Крушево

  За да се надмине сквернавењето на прославите на најголемиот македонски државен празник, ВМРО-Народна партија предлага од идната година политичките говори бидат изоставени, а во Крушево да има само културно-уметничка прослава на која „се надеваме обединети ќе дојдат граѓаните од сите политички бои, а притоа политичкиот дел, односно политичките говори да останат во рамките на […]