Вести Македонија Топ теми Ударни вести

КСЗД: Присуството на бугарскиот конзул на увидот во клубот „Ванчо Михајлов“ е обид за влијание

  Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) присуството на генералниот конзул на Бугарија, Димитар Иванов за време на извршувањето на најавениот увид во просториите на Културниот центар „Иван Михајлов“ во Битола, го доживува како обид за влијание врз нејзината работа. Од КСЗД, информираат дека по поднесена претставка за дискриминација од здружение на граѓани […]