Алтернатива Настани

Ден на младите 2022: Младинско волонтирање и Зелен активизам

  Меѓународниот ден на младите се одбележува секоја година на 12 август, со што младинските прашања добиваат внимание од заедницата.   Имајќи предвид дека одржливоста и климатските промени се толку широки теми, ја препознавме потребата да се прослави Денот на младите на посебен начин, фокусирајќи се на младинското волонтирање и зелениот активизам.   Овој настан […]