Вести Македонија Ударни вести

Плочата за АСНОМ во манастирот “Св. Прохор Пчински” за Илинден беше од времен карактер

  Плочата за АСНОМ во манастирот „Св. Прохор Пчински“, поставена за време на чествувањето на Илинден, при што делегација на чело со претседателот Стево Пендаровски се поклонија пред неа, повторно е отстранета. Од Кабинетот на Пендаровски велат дека плочата поставена за Илинден, била со времен карактер. – Плочата којашто беше поставена во манастирот „Св. Прохор […]