Вести Здравје Магазин Македонија Ударни вести

КЗБ: Изолација за сите суспектни случаи на мајмунски сипаници

  Комисијата за заразни болести ја анализираше актуелната состојбата поврзана со појавата на суспектен случај на мајмунски сипаници во земјата.   Беше констатирано дека сите надлежни институции се активно вклучени во процесот на епидемилошка анализа, лабораториска потврда и изолација на суспектниот случај.     Комисијата за заразни болести препорача воведување мерки изолација/карантин и тоа: изолација […]