Вести Македонија Став Текстови Ударни вести

Нормализацијата на говорот на омраза во Македонија – Сеад Џигал

  Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења пишува Сеад Џигал за Республика. Говорот на омраза има свои длабоки корени во општеството и најчесто се развива и еволуира во подолг период со динамика која […]