Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Од 1 септември започнува ловот на дивите свињи како мерка во борбата против африканска свинска чума

  Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, донесе решение за одобрување на ловење на дивеч под заштита. Со…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Досега регистрирани вкупно шест случаи на африканска свинска чума

  Од 6 јануари годинава кога во делчевското село Драмче, првпат беше регистрирана појава на африканска свинска чума во земјава,…

Повеќе