Вести Изјави Македонија Став Топ теми Ударни вести

Клиника Жан Митрев: Кривичен суд донесе пресуда без судење, блокирани сметките на болницата

  Клиниката Жан Митрев ја информира јавноста дека на еден ден пред да отпочне судскиот процес, од страна на Кривичниот суд е донесено решение за определување на предлог мерки кои предвидуваат целосно блокирање на сметките на болницата.  -Укажуваме дека со донесените мерки целосно се блокира работењето на болницата Жан Митрев, која е здравствена организација од […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Клиника „Жан Митрев“: Процентот на преживеани пациенти со Ковид-19 кај нас е поголем од националниот просек

  Стапката на успех во третманот на пациентите со Ковид-19 во Жан Митрев клиника изнесува 74,6%. Според деталните болнички извештаи во Жан Митрев клиника биле хоспитализирани вкупно 1738 третирани пациенти, од кои 1296 преживеале. Во вкупниот број пациенти хоспитализирани во клиниката спаѓаат и пациенти дојдени од други здравствени установи. Оваа стапка на успех во лекувањето […]