Алтернатива Настани

Конкурс за наградата „Антево перо“

  Конкурсот за петтото доделување на наградата „Антево перо“, за најдобра необјавена стихозбирка на македонски јазик, ќе заврши на 28 август. Организаторот потсетува дека трудовите треба да се праќаат на електронската адреса: antevopero@gmail.com и сите што во рокот ќе пратат ќе бидат учесници на поетскиот натпревар за наградата востановена во чест на поетот Анте Поповски. Конкурсот и […]