Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Вилма Русковска суспендирана, дисциплинска постапка за уште две обвинителки

  Во согласност со член 93 од Законот за јавното обвинителство, Јавниот обвинител денеска поднесе предлог за поведување дисциплинска постапка за утврдување одговорност на тројца јавни обвинители, за кои постои сомнение дека намерно и неоправдано направиле крупна професионална грешка, со што сториле тешка дисциплинска повреда од член 91 алинеа 6 од Законот за јавното обвинителство. […]