Вести Македонија Ударни вести

Усвоени сет препораки и задолженија за заштеда на електрична и топлинска енергија

    Владата на денешната 69-та седница, ја разгледа и усвои Информацијата со сет на препораки и задолженија за намалување на потрошувачката на електрична и топлинска енергија во РС Македонија, при што беше задолжено Министерството за економија во рок од три дена да ги извести домаќинствата и бизнис заедницата за препораките дадени во оваа Информација […]