Вести Изјави Македонија Ударни вести

Агенцијата за млади и спорт со владина поддршка ја презема организацијата на Охридскиот маратон

  Агенцијата за млади и спорт со владина поддршка ја презема организацијата на Охридскиот маратон, соопштуваат оттаму. „Годинава е 60 годишниот јубилеј на Охридскиот маратон. Како традиција, која Охрид и државата ги става во центарот на светската спортска мапа, Агенцијата за млади и спорт, заедно со Владата и Агенцијата за млади и спорт и сите […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Охрид ќе го организира годинешниот Охридски пливачки маратон

  На денешниот координативен состанок кој го свика градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков, донесена е одлука да се одржи Охридскиот пливачки маратон. Маратонот ќе биде поддржан од спонзори и од Агенцијата за млади и спорт. Охридскиот маратон традиционално се одржуваше под покровителство на претседателот на државата, но од неговиот кабинет вчера стигна соопштение дека оваа […]