Вести Македонија Ударни вести

“Слави со срце, не со оружје” – Кампања против пукањето на веселби

  Оружјето и пиротехничките средства не се добредојдени „гости“ на прославите – е главната порака на кампањата „Слави со срце, не со оружје“, која во изминатиот период ја спроведе Министерството за внатрешни работи во соработка со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП). Во рамки на активноста, полициски службеници од сите осум Сектори за внатрешни […]

Вести Македонија Ударни вести

Превентивна акција во Арачиново: “Слави со срце, не со оружје”

  Во рамки на континуираните превентивни активности на Одделението за превенција при СВР Скопје како дел од оперативниот план „Безбедно лето 2022“, вчера (22.08.2022) беше реализирана превентивна активност под мотото – “Слави со срце, не со оружје“ на подрачјето на Полициското одделение Арачиново.       Целта на оваа активност е афирмацијата на совесното и […]