Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

“Ритам на стихот, ритам на животот” – 61 издание на Струшките вечери на поезијата

  Вечерва во Струга започнува 61. издание на Струшките вечери на поезијата, со читање на Константиновата Т`га за југ и палење на фестивалскиот оган.  Во Паркот на поезијата ќе биде засадено дрвце во чест на добитникот на највисокото признание на манифестацијата, “Златен венец” за 2022 година, јапонски поет Шунтаро Таникава. Годинашниот лауреат нема да присуствува […]