Алтернатива Музика и Филм Настани

Скопје во полн сјај: Пиволенд ја дигна на нозе македонската публика

  Среќно и насмеано Скопје. Таква беше првата фестивалската вечер на најголемиот пивски фестивал во земјата Пиволенд. Скопјани уште еднаш испратија порака дека го сакаат Пиволенд. Огромен број посетители уживаа во стартната програма на првиот ден од фестивалот која започна од 18;00 часот со музички настап на DJ Mats на Main Stage-от и настап на […]

Алтернатива Настани

Пет дена ПИВОЛЕНД 2022 – Музика, над 100 видови на пиво, забава и среќно Скопје

  Дали скопјани можат да испијат повеќе пиво од последното издание на Пиволенд во 2017 година? Скопјани како големи љубители на добра забава и квалитетно пиво, се подготвени да постават нов пивски рекорд на Пиволенд 2022. Оваа манифестација по пауза од 5 години повторно се враќа пред скопската публика, со програма која ветува добра забава […]