Алтернатива Настани

Еко мода и реупотреба на облека во фокус на Зелената програма на Прво па женско

    На 31-ви Август во МКЦ парк, како дел од Зелената програма на јубилејното издание на фестивалот Прво па женско 10 ќе се одржат предавање, работилница и активности кои ја промовираат одржливата, еко мода и реупотребата на облека. Во последно време сè повеќе јавно се проблематизира модната хиперпродукција, неетичките услови за работа на текстилните […]