Вести Свет Ударни вести

Почина Михаил Горбачов – последниот претседател на Советскиот Сојуз

  Последниот претседател на Советскиот Сојуз, Михаил Горбачов, почина на 92-годишна возраст. Горбачов го водеше СССР од 1985 година до неговиот распад во 1991 година. Михаил Горбачов ја заврши Студената војна без крвопролевање, но не успеа да го спречи распадот на Советскиот Сојуз. Тој склучи договори за намалување на оружјето со Соединетите држави и партнерства […]